Chlebová rajčinová polievka

Skoro každý z nás má z času na čas doma zvyšky chlebíka z predoslého dňa. Tieto sa dajú sa okrem oného využiť aj v tejto výbornej polievke.

Postup:

    null
  • Najskôr ošúpať a pokrájať na drobno  cibuľu a 2 srúčiky cesnaku. Okrem toho ošúpať a pokrájať 1 mrkvu a kus zeleru. Potom spolu všetko 5 min. opiecť na oleji a 1PL masla.
  • Keď začne zelenina dostávať hnedistý tón, pridať 50ml rajčinového pretlaku a 1,5l vody/vývaru. Dochutiť soľou, cukroma čierným korením a nechať zovrieť.
  • Keď polievka zovrie, pridať ca. Za 1,5 šálky pečiva pokrájaného na drobno a spolu nechať všetko 15min. variť na miernom ohni.
  • Na záver polievku rozmixovať ponorným mixérom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.