Zemiakové a hráškové Gnocchi

Výborné jedlo, ktoré sa dá za pár minút pripraviť len z 3 surovín.

Postup:

Za šálku hrášku uvariť do mäkka v osolenej vode. Zemiaky (ca.1/2kg) ošúpať a takisto uvariť do mäkka v osolene vode. Alternatívne možno použiť zvyšky uvarených zemiakov alebo zemiakovej kaše.

Keď  zelenina vychladne, tak rozmixovať na hladko na kašu. Osobitne 2/3 uvarených zemiakov a potom hrášok spolu z 1/3 zemiakov.

Do oboch zemiakových zmesí potom pridať 1 vajíčko, soľ a toľko hladkej múky aby vzniklo mierne lepivé cesto ale nie úplne tuhé inak budú aj gnocchi tvrdé.

Za  2l vody nechať zovrieť a pridať soľ. Medzitým urobiť z cesta šulce, tie rozdeliť na rovnako veľké kúsky a do každého vidličkou vtlačiť vrúbkový vzor. Potom nechať variť na etapy pokiaľ vyplávajú na povrch (2-3min).

Na záver poliať roztopeným maslom a omáčkou podľa chuti. Napríklad praženou cibuľou, rajčinami a olivami.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*