Cícerové zeleninové placky

Rýchle a zdravé jedlo. Cícer je výborným zdrojom vlákniny a tiež železa, takže sa ho oplatí zaradiť do jedálnička.


Postup:

Na tento pokrm treba najskôr za šálku sušeného cíceru na noc  namočiť do vody a potom uvariť v osolenej vode do mäkka. Alternatívne možno použiť 1 dózu uvareného cíeru.

Okrem toho uvariť 1 cibuľu a 2 mrkvy do mäkka. Potom cícer ako aj mrkvu a cibuľu rozomleť na kašu. Ja som na to použila kuchynský robot.

2 vajíčka vyšlahať s 1čl soli a čierným korením do penista. Pridať zeleninovú zmes, posekanú petržlenovú vňať a 1 pretlačený cesnakový strúčik. Potom pridať ešte 50g postrúhaného tvrdého syra a ca.4PL hl.múky.

Potom lyžičkou formovať na horúcu panvicu placky a tieto na oleji na nízskom ohni do chrumkava, potom obrátiť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*