Výborné slávnostné jedlo. Ako prílohu som podávala so zemiakovými knedlíkmi a mojou obľúbenou omáčkou z maslovej tekvice (recept na omáčku tu- https://recepis.sk/2018/10/06/tekvicova-omacka-s-grilovanymi-morcacimi-prsiami-a-domacou-knedlou/)

Postup:
- Morčacie prsia umyť, osušiť a okoreniť soľou, čierným korením a grilovacím korením.
- Zprudka opiecť na oleji do zlatista zo všetkých strán. Potom odložiť stranou. V tom istom pekáči opiecť cibuľu, 1mrkvu a kus zeleru pokrájanom na drobno.
- Zaliať 200ml vody a vložiť naspäť mäso. Potom nechať zakryté piecť pri 200°C ca. 30min.
- Medzitým si treba vyrobiť kôrku. Na to rozmixovať na jemno 2krajce chleba (alebo 1 bagetku), pridať do zmesi 50g strúhaného parmezánu a za 2 PL postrúhamnécho chrenu ako aj 20g roztopeného masla. Zmes dobre polu premiešať.
- Následne mässo vybrať a štavu zliať. Ponechať len trošku tekutiny na pekáči a mäso vrátiť. Na vrch mäsa rozotrieť pripravenú chernovú zmäs a dať opäť (tentokrát odokryté) zapiecť až pokiaľ ostane kôrka krásne chrumkavá a zlatistá.