HomeHlavné jedlá slané Morčacie prsia s chrenovou kôrkou

Morčacie prsia s chrenovou kôrkou

Posted in : Hlavné jedlá slané, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Výborné slávnostné jedlo. Ako prílohu som podávala so zemiakovými knedlíkmi a mojou obľúbenou omáčkou z maslovej tekvice (recept na omáčku tu- https://recepis.sk/2018/10/06/tekvicova-omacka-s-grilovanymi-morcacimi-prsiami-a-domacou-knedlou/)


Postup:

  • Morčacie prsia umyť, osušiť a okoreniť soľou, čierným korením a grilovacím korením.
  • Zprudka opiecť na oleji do zlatista zo všetkých strán. Potom odložiť stranou. V tom istom pekáči opiecť cibuľu, 1mrkvu a kus zeleru pokrájanom na drobno.
  • Zaliať 200ml vody a vložiť naspäť mäso. Potom nechať zakryté piecť pri 200°C ca. 30min.
  • Medzitým si treba vyrobiť kôrku. Na to rozmixovať na jemno 2krajce chleba (alebo 1 bagetku), pridať do zmesi 50g strúhaného parmezánu a za 2 PL postrúhamnécho chrenu ako aj 20g roztopeného masla. Zmes dobre polu premiešať.
  • Následne mässo vybrať a štavu zliať. Ponechať len trošku tekutiny na pekáči a mäso vrátiť. Na vrch mäsa rozotrieť pripravenú chernovú zmäs a dať opäť (tentokrát odokryté) zapiecť až pokiaľ ostane kôrka krásne chrumkavá a zlatistá.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-6" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>