HomePecieme Vrstvené poháre Panna cotta s jahodovou vrstvou a ovocím

Panna cotta s jahodovou vrstvou a ovocím

Posted in : Vrstvené poháre on by : lydia.argilli Značky:,

Výborný desert, nenáročný na prípravu, zato náročný na čas. V mojom prevedení jeho diétnejšia verzia s nahradením časti smotany za mlieko.

Panna cotta:

  • 250ml šlahačkovej smotany
  • 250ml mlieka
  • 4Pl kr.cukru
  • čerstvá vanilka (alebo 1 vanilkový cukor cukor)
  • 4 plátky želatíny

Postup:

  1. Smotanu a mlieko zohriať a rozmiešať v ňom cukor a vanilku ( na to vanilku rozrezať a hrotom noža vyškrabať vnútro, zvyšok vanilky pridať do mlieka počas varenia a neskôr odstrániť).
  2. Smotana by mala byť horúca ale nemala by zovrieť.
  3. Medzitým namočiť želatíonové pláty do vlažnej vody, nechať ich aspoň 10 min. postáť. Potom platy želatíny vyžmýkať a postupne pridávať pláty do horúcej smotany (predtým odstrániť vanilku!), pritom dobre miešať aby sa želatína dobre rozpustila.
  4. Plniť do pohárov (najlepšie pomocou lievika).
  5. Kdo si nieje istý, či je želatína dobre rozpustená, môže ju plniť cez sítko aby sa v ňom préípadné kúsky zachytili.
  6. Potom nechať poháre v chladničke pár hodín stáť, aby panna cotta stuhla.

Jahodová vrstva:

  • 250g jahod (alebo iného drobného ovocia, kľudne aj mrazeného)
  • 4-6 Pl kr.cukru (podľa kyslosti ovocia)
  • 200ml vody
  • 2 červenej želatíny

Postup:

  1. Jahody nechať variť s vodou a cukrom do mäkka.
  2. Rozmixovat a prepasírovať cez sítko.
  3. Potom dať opäť do hrnca, pridať toľko vody, aby celkovo vzniklo 500ml tekutiny.
  4. Pridať červenú želatínu a za stáleho miešania zohriať pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí a zmes zahustí. Plniť opäť do pohárov ale až ked je smotanová vrstva už tuhá (po ca 3-4hod. v chladničke).
Please follow and like us:
[Total: 0    Average: 0/5]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial