Tento koláč som objavila v starej nemeckej kuchárskej knihe a prisposôbila mojím chuťovým pohárikom. Vysledok je vynikajuci vláčny koláč. Jeho plnky z bielej čokolády je chutným doplnením tohto klasického desertu.
Potrebujete:
- 3 vajíčka
- 150g kr.cukru
- 150g roztopeného vychladnutého masla
- 200g hl. múky (ja som použila špaldovú)
- štipka soli
- 1/2 prášku do pečiva
- 175g mrkvy postrúhanej na jemno alebo na jemno posekanej
- 125g vlašských orechov+ zopár orechov na ozdobu
- 1Pl mletej škorica
Plnka:
- 250g jemneho rozotierateľného syru (lučina, mascarpone, atd)
- 50g práškového cukru
- 1 puding miešaný za studena s príchuťou bielej čokolády
- 200ml mlieka

Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
- Postupne pridávame múku, prášok do pečiva, maslo a škoricu. Keď sa zložky spoja, pridáme mrkvu a orechy a vypracujeme vláčne cesto.
- Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy (Priemer 24/26cm) a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).
- Rozotierateľný syr vyšlahať s cukrom do hladka.
- Mlieko vyšľaháme s pudingom do hustej konzistencie. Pridáme rozotiertaľný syr a plnku spolu dobre premiešame.
- Ked korpus vychladne, rozrežeme ho na polku. Polovičkou plnky natrieme spodný korpus, priloíme druhú časť a potrieme zvyškom zmesy.
- Na záver ozdobíme koláč vlašskými či pekanuss orechami, prípadne rozlamanými kúskami mandľových keksíkov.
