mrkvova torta kolac s vlasskymi orechami

Mrkvový koláč s vlašskými orechami a plnkou z bielej čokolády

Tento koláč som objavila v starej nemeckej kuchárskej knihe a prisposôbila mojím chuťovým pohárikom. Vysledok je vynikajuci vláčny koláč. Jeho plnky z bielej čokolády je chutným doplnením tohto klasického desertu.

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 150g kr.cukru
  • 150g roztopeného vychladnutého masla
  • 200g hl. múky (ja som použila špaldovú)
  • štipka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 175g mrkvy postrúhanej na jemno alebo na jemno posekanej
  • 125g vlašských orechov+ zopár orechov na ozdobu
  • 1Pl mletej škorica

Plnka:

  • 250g jemneho rozotierateľného syru (lučina, mascarpone, atd)
  • 50g práškového cukru
  • 1 puding miešaný za studena s príchuťou bielej čokolády
  • 200ml mlieka

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista.
  • Postupne pridávame múku, prášok do pečiva, maslo a škoricu. Keď sa zložky spoja, pridáme mrkvu a orechy a vypracujeme vláčne cesto.
  • Cesto vylejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy (Priemer 24/26cm) a necháme piecť v predhriatej rúre pri 180°C do zlatista (ca 35min).
  • Rozotierateľný syr vyšlahať s cukrom do hladka.
  • Mlieko vyšľaháme s pudingom do hustej konzistencie. Pridáme rozotiertaľný syr a plnku spolu dobre premiešame.
  • Ked korpus vychladne, rozrežeme ho na polku. Polovičkou plnky natrieme spodný korpus, priloíme druhú časť a potrieme zvyškom zmesy.
  • Na záver ozdobíme koláč vlašskými či pekanuss orechami, prípadne rozlamanými kúskami mandľových keksíkov.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*