Rada by som vysvetlila prečo som sa rozhodla práve pre tieto prílohy a nezaoberala som sa témou cestoviny či zemiak. Cestoviny som sa rozhodla nezaradiť preto, lebo príprava kupovaých je samo vysvetliteľná (stačí vyvariť v osolenej vode a možno servírovať) a naopak, príprava domácich cestovín príliš náročná pre začiatočníky kurz. Pripraviť domáce cestoviny je skôr už pre pokročilé či skúsenejšie kuchárky.
Zemiaky som v podstate nevylúčila, len som ich zaradila k ďaľšiemu dielu môjmu kurzu, ktorý bude o príprave zeleninových pokrmoch, kde budú zemiaky hrať hľavnú rolu. Tam sa budem podrobne zaoberať tým, ako pripraviť pečené, dusené, v šupke či bez šupky, zemiakovej kaši.. a tak ďalej. Je to veľká téma a keďže mnohé varianty zemiakov sú nielen vhodné ako príloha ale tiež ako hlavný bezmäsitý pokrm, myslím, že tématicky si zaslúžia plnú pozornosť v samostatnom kurze o zelenine.