Ešte stále možno nájsť v záhrade dostatok jahôd na výrobu týchto mimoriadne chutných a osviežujúcich nanukov po vzoru nanuku Míša. Jahodová dreň s vrstvou tmavej čokolády na vrchu, tomu sa ťažko odoprie. Na prípravu potrebujete nádobky na nanuky, či už plastové alebo silikónové. Ak ich nemáte, poslúžia aj umyté nádobky od jogurtu a drevená palička.
Suroviny na 6 nanukov:
- 500g jahôd
- 5-6PL cukru (ak sú plody dobre zrelé a sladké možno použiť aj menej cukru alebo ho vynechať)
- 30ml vody
- 1 balenie tmavej čokolády na varenie (200g)
Postup:
- Jahody očistíme z hrubých nečistôt a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Odstránime stonky.
- Potom ich vložíme do hrnca, polejeme vodou, pridáme cukor a prikryté necháme zovrieť.
- Následne na nízkom ohni varíme ešte 10 minút, potom necháme vzniknutú zmes vychladnúť.
- Ponorným mixérom rozmixujeme zmes na kašu.
- Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme do nich paličky. Necháme cez noc zamraziť.
- Čokoládu na varenie rozpustíme a dáme do vysokej šálky alebo úzkeho pohára.
- Nanuky vyberieme z formy a potom ich postupne namáčame do roztopenej čokolády. Môžeme ich ešte nechať krátko zmraziť alebo hneď servírujeme.
Hľadáte ešte nápady na darčeky? Využite moju 50% zľavu
Čo si môžete teraz zakúpiť zľavnené? Využite 50% zľavu na moje produkty. Či už zápisník receptov alebo online kurzy, tieto produkty sú skvelým darčekom k vianociam. Zápisník receptovSkvelý zápisník v ktorom nájdete miesto na 100 vlastných receptov, okrem toho vás očakávajú 2 bonusové materiály (z pôvodných 9,99€ teraz za skvelých […]
Kysnuté lievance s ovocím – Videorecept
Celý recept tu Lievance s ovocím
Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom
Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.