Tento rok som sa tešila výdatnej úrode reďkoviek v záhrade a tak som skúšala rôzne nové aj neobvyklé recepty na ich spracovanie. Medzi takéto patria aj tieto placky. Výborne chutili najmä s tvarohovým dipom a kôprom. Veľmi ľahký recept napríklad aj do teplých letných dní.
Suroviny:
- 1 zväzok reďkoviek
- 2 surové zemiaky
- 1 vajíčko
- 2 PL múky
- soľ, čierne korenie, 1 cesnakový strúčik
- Petržlenová vňať, jarná cibuľka
Postup:
- Reďkovky očistíme a buď pokrájame na jemno alebo ich dáme rozsekať kuchynským robotom.
- Takisto si očistíme zemiaky a necháme ich rozsekať na jemno (prípadne ak nemáme kuchynský robot tak postrúhame).
- Oboje dáme do misky spolu s vajíčkom a múkou.
- Dochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakovým strúčikom a pridáme na jemno posekanou petržlenovou vňaťou ako aj vňaťou z jarnej cibuľky.
- Premiešame a necháme 5-10 minút oddychovať aby sa múka trochu nabopnala.
- Panvicu si nahrejeme, pridáme olej a potom za lyžičku cesta dáme na panvicu a necháme placku pomaly opekať na nízskom ohni do zlatista.
- Po ca. 5 minútach placku otočíme a necháme ju dopiecť aj z druhej strany.
Videorecept- Pečené zemiaky z trúby s parmezánom bez predvarenia
Celý recept tu Pečené zemiaky z trúby s parmezánom
Pečená zelená špargľa hotová za 10 minút
Zelená špargľa je mimoriadne jednoduchá zelenina na prípravu. Varením sa však nielen strácajú jej vitamíny ale žiaľ častokrát sa poškodí jej konzistencia. Preto som osobne veľký fanúšikom ju pripraviť pečením na panvici. Dostane tak neskutočne intenzívnu skoro orieškovú arómu a jej konzistencia je zvnútra pekne mäkká a zvnútra chrumkavá. Naozaj […]
Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút
Ja viem, znie to až moc lákavo, ale tento pokrm si vyžaduje skutočne pár minút prípravy. Na to aby sa podarilo, je nutné, aby bolo hovädzie mäso pokrájané na tenučké pásy a ideálne je použiť Wok panvicu ktorá lepšie šíri teplotu. Ak nemáte použite panvicu s čo najväčšim polomerom.