Orgovánový sirup

Orgovánový sirup

Vedeli ste, že kvety orgovánu sú jedlé a že sa dajú spracovať do takéhoto chutného sirupu? Ten môžete potom použiť či už na prípravu nápojov alebo pri výrobe dezertov.

Suroviny (na ca. 100ml sirupu)

  • 4-5 kvetov fialového orgovánu
  • 1/2 citrónu
  • 200ml vody
  • 100g cukru
  • 5-10ks čučoriedok (kvôli krajšej farbe)

Postup:

  • Kvety orgovánu odoberieme tak, aby nezostali žiadne zelené časti kvetu, teda len samotné lupienky.
  • Tie dáme do misky spolu s citrónom a čučoriedkami a zalejeme vriacou vodou.
  • Prikryté necháme deň pri izbovej teplote lúhovať. Uvidíte akú krásnu sýtu farbu tento odvar dostane
  • Potom odvar zlejeme cez sítko do hrnca a pridáme cukor.
  • Varíme za občastného miešania až sa zmes zahustí a dostane sirupovotú konzistenciu.
  • Potom už len nalejeme do sterilizovaného pohára, zavrieme viečkom a necháme vychladnúť.
  • Nová Kniha plná vianočných receptov

    Nová Kniha plná vianočných receptov

    Len máloktoré obdobie je pre rodinu tak čarovné ako obdobie Vianoc. A to už nieje vôbec tak ďaleko, už len mesiac a môžeme si vychutnať tento čas. Pritom je zaujímavé ako rôzne sa rodiny organizujú pri pečení koláčikov. Niektoré začínajú vypekať hneď na prvý advent, iné si to podelia a […]


  • Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Hrnčeková čokoládová bábovka – krok za krokom

    Tento základný recept je pre mňa super dezert keď nám chcem vykúzliť rýchlo nadýchanú bábovku.


  • Torta pre malé princezné

    Torta pre malé princezné

    Zaručene to poznáte, keď majú dievčatá narodeniny, majú väčšinou veľmi presnú predstavu o tom, ako bude všetko dekorované a akú tortu si želajú. Už sme prešli obdobím Torty v tvaroch jednorožcov a dopracovali sa k cukríkovej ružovej torte (hlavne, že ružová a veľa cukríkov). Ak aj vy máte doma malé […]


  • Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Zamatové nepečené vanilkové rezy

    Tieto vanilkové rezy sú skvelou kombináciou mäkučkých lievancov, ktoré nahrádzajú cesto, aromatickej vanilkovej plnky a k tomu nadýchanej lahodnej šľahačky. Skvelé rezy aj pre začiatočníkov v kuchyni.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*