Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.

Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka preosiatej polohrubej múky
  • ca. 500g ovocie

Postup:

  • Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
  • Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
  • Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
  • Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
  • Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
  • Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


  • Kuracie prsia na pečenom póre

    Kuracie prsia na pečenom póre

    Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*