Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.

Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka preosiatej polohrubej múky
  • ca. 500g ovocie

Postup:

  • Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
  • Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
  • Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
  • Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
  • Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
  • Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí

    Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]


  • Uzavretá pizza Calzone

    Uzavretá pizza Calzone

    Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:


  • Pomarančové lievance

    Pomarančové lievance

    Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *