Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.

Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka preosiatej polohrubej múky
  • ca. 500g ovocie

Postup:

  • Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
  • Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
  • Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
  • Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
  • Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
  • Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*