Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.
Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1/3 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- ca. 500g ovocie
Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
- Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
- Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
- Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.
Jednoduchý hrnčekový koláč z 1 plechu s mandarínkami
Zavárané mandarínky som si akosi vždy spájala s detstvom, asi zato, že môj dedko ich rád používal keď sme ako deti navštívili, napríklad ich pridal k čokoládovému pudingu, alebo kombinoval s tvarohom a piškótami a ako deti sme z ních boli nadšené. Preto mám aj dodnes vždy jednu plechovku doma […]
Ako pripraviť chutný ružičkový kel na panvici – zdravý recept pre celú rodinu
Ak si pamätáte ružičkový kel len ako tie rozvarené malé kúsky zeleniny ktoré na vás čakali v školskej jedálni tak mám pre vás dobrú správu. Kel vie byť aj iný a mnohokrát chutnejší. Mojím najobjemnejším spôsobom jeho prípravy je pečenie na panvici či v trúbe. Takto je krásne chrumkavý a […]