Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Jednoduchá hrnčeková bublanina, krásne nadýchaná

Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.

Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálky kr.cukru
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1/3 šálky oleja
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka preosiatej polohrubej múky
  • ca. 500g ovocie

Postup:

  • Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
  • Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
  • Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
  • Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
  • Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
  • Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.

Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Kysnuté škoricové tyčinky

    Kysnuté škoricové tyčinky

    Chutný snack na posedenie či na výlet sú tieto kysnuté škoricové tyčinky. Nadýchané chutné cesto, ktoré si môžete pripraviť už v predvečer a potom počas noci pomaly kysnúť. Recept


  • Mliečna ryža- Videorecept

    Mliečna ryža- Videorecept

    Celý postup na pŕípravu mliečnej ryže


  • Jahodové rezy s tvarohom

    Jahodové rezy s tvarohom

    Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*