Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevzme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotový a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.
Pri výbere ovocia niesú žiadne pravidlá. Tento recept funguje či už s jahodami, malinami, čerešňami, marhuľami, ríbezlami, čučoriedkami.. proste s každým ovocím, čo má práve sezónu :). Takisto možno použiť aj zavárané či mrazené ovocie v zimných mesiacoch.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálky kr.cukru
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1/3 šálky oleja
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 šálka preosiatej polohrubej múky
- ca. 500g ovocie
Postup:
- Trúbu si necháme predhrievať na 180C.
- Do misky dáme vajíčka a cukor a vyšľaháme ich do penista.
- Pridáme olej a mlieko ďalej šľaháme.
- Múku, pudingový prášok a prášok do pečiva preosejeme a pridáme k mokrým položkám. Premiešame.
- Prichystáme si ovocie. To očistíme (prípadne umyjeme a osušíme) a posypeme vanilkovým cukrom ako aj 1 PL múky.
- Potom ovocie rozložíme rovnomerne na cesto a necháme ho piecť po dobu ca. 30 minút do zlatista.
Inšpirujte sa aj ďaľšími receptami z kategórie – Hrnčekové recepty.
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát.
-
Domáce rezance ako od starej mamy
Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.
-
Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín
Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?