recept Brownie torta

Brownie torta

Máte radi brownies? Tie chutné kúsky plné čokoládovej chute? Táto torta má základ vyrobený ako brownie, avšak má nadýchanosť torty. K tomu ju dopĺňa chuťovo výborná kakaová plnka s kávovou arómou. Proste nebíčko v ústach.

Suroviny na cesto

  • 4 vajíčka
  • 200 g čokolády
  • 200 g múky
  • 1 šálka espressa
  • 150 g masla
  • 2 PL kakaa na pečenie
  • 150g kr cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Štipka soli

Suroviny na čokoládovú plnku:

  • 300ml studeného mlieka (kľudne aj rastlinného napríklad ovsené mlieko)
  • 2 balenia čokoládového pudingu za studena (Olé)
  • 1 stužovač šľahačky
  • 200g jemného kremovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3-5Pl Cukru
  • 2PL kakaa
  • (na ozodobu – 50g tmavej čokolády, 50g lieskových orechov)

Postup:

  • Čokoládu polámeme na menšie kusy a dáme do nerezovej misky spolu s maslom a cukrom.
  • Misku položíme nad hrniec s vodou a pomaly necháme za miešania roztápať nad parou.
  • Necháme všetko kompletne roztopiť. Potom odložíme stranou a necháme aspoň 15 minút chladnúť.
  • Medzitým vyšlaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme kakao a preosiatú múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Potom pridáme vychladnutú čokoládovú zmes ako aj studenú kávu a dobre premiešame.
  • Cesto vylejeme na tortovú formu, ktorá je buď vymastená alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme pri 180°C ca 30min. pokiaľ začne torta pekne rozvoniavať a je prepečená zvnútra. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku dáme do vysokej misky mlieko spolu s pudingom za studena. Šľaháme 5 minút na najvyšších otočkách až dosiahne zmes konzostenciu pevnej peny.
  • Pridáme tiež stužovač, práškový cukor, kakao ako aj mascarpone. Prešľaháme.
  • Vychladnuté cesto rozkrojíme na polovičku a okolo spodného dielu umiestníme cukrárenskú obruč.
  • Potom naplníme prvým dielom plnky, položíme vrchné cesto a na to dáme zvyšnú plnku.
  • Kdo chce, môže vrch pokvapkať roztopenou čokoládou a posypať posekanými lieskovými orieškami.

Môj tip

Na zistenie, či už je koláč dostatočne prepečený treba zapichnúť do cesta špáratko. Keď sa dá bez problémov vytiahnúť bez toho, aby na ňom boli viditeľné zvyšky cesta, tak už je cesto hotové.

Tento recept patrí do kategórie- Pečenie sladké.

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


[WD_FB id=”1″]

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*