Chystáte sa piecť kurča a nemáte po ruke žiadne rozmrazené? S týmto jednoduchým trikom nemusíte naňho zanevrieť.
Treba zmeniť jedálniček?
Určite sa aj vám už zopárkrát stalo, že ste sa chystali piecť kuracie mäso ale zabudli ste toto vopred vybrať z mrazničky. Azda niektoré z vás siahli po mikrovlnke či trúbe a rozmrazovacom programe ale popravde táto možnosť mňa osobne neuspokojila. Nielen, že to trvá dlho ale tiež na niektorých miestach ostane mäso preschnuté.
S týmto trikom netreba
Až minule ma napadla zrazu skvelá myšlienka. Raz som zahliadla ako niekdo marinuje kurča v majonéze predtým než ho nechá piecť. V podstate skvelý nápad lebo majonéza je mastná a tak nahradí olej, ktorý sa inak nachádza v marinádach. Okrem toho mäsu dodá dobru jemnosť.
Keď som teda pozerala na to moje hlboko mrazené kuracie stehno, tak som viac menej v zúfalstve siahla po majonéze. Proste túto naniesla po celej ploche (mrazeného) kurčaťa.
Potom som už len dochutila všetko soľou a grilovacím korením. Vďaka majonéze koreniny dobre držali na povrchu inak zmrznutého mäsa.
Ako piecť takto marinované kurča?
Mäso som už len položila na pekáč, podliala jednou malou šálkou vody a pekáč zatvorila.
Takto som ho piekla hodinu pri 200C. Potom som pekáč otvorila a už len dopiekla mäso do zlatista.
Môj tip
Kurča nezaberie veľa miesta v pekáči, preto som k nemu kneď prihodila zopár zemiakov pokrájaných na mesiačiky. Tak som mala zároveň aj hneď hotovú prílohu k mäsu.
Ak máte chuť vyskúšať aj ďaľšie recepty z kuracie mäsa, tak dúfam, že sa tu inšpirujete.
Tento recept patrí do kategórie – Tipy a Triky, Mäsité jedlá