Zabudli ste rozmraziť kurča? S týmto jednoduchým trikom žiaden problém

Zabudli ste rozmraziť kurča? S týmto jednoduchým trikom žiaden problém

Chystáte sa piecť kurča a nemáte po ruke žiadne rozmrazené? S týmto jednoduchým trikom nemusíte naňho zanevrieť.

Treba zmeniť jedálniček?

Určite sa aj vám už zopárkrát stalo, že ste sa chystali piecť kuracie mäso ale zabudli ste toto vopred vybrať z mrazničky. Azda niektoré z vás siahli po mikrovlnke či trúbe a rozmrazovacom programe ale popravde táto možnosť mňa osobne neuspokojila. Nielen, že to trvá dlho ale tiež na niektorých miestach ostane mäso preschnuté.

S týmto trikom netreba

Až minule ma napadla zrazu skvelá myšlienka. Raz som zahliadla ako niekdo marinuje kurča v majonéze predtým než ho nechá piecť. V podstate skvelý nápad lebo majonéza je mastná a tak nahradí olej, ktorý sa inak nachádza v marinádach. Okrem toho mäsu dodá dobru jemnosť.

Keď som teda pozerala na to moje hlboko mrazené kuracie stehno, tak som viac menej v zúfalstve siahla po majonéze. Proste túto naniesla po celej ploche (mrazeného) kurčaťa.

Potom som už len dochutila všetko soľou a grilovacím korením. Vďaka majonéze koreniny dobre držali na povrchu inak zmrznutého mäsa.

Ako piecť takto marinované kurča?

Mäso som už len položila na pekáč, podliala jednou malou šálkou vody a pekáč zatvorila.

Takto som ho piekla hodinu pri 200C. Potom som pekáč otvorila a už len dopiekla mäso do zlatista.

Môj tip

Kurča nezaberie veľa miesta v pekáči, preto som k nemu kneď prihodila zopár zemiakov pokrájaných na mesiačiky. Tak som mala zároveň aj hneď hotovú prílohu k mäsu.

Ak máte chuť vyskúšať aj ďaľšie recepty z kuracie mäsa, tak dúfam, že sa tu inšpirujete.

Tento recept patrí do kategórie – Tipy a Triky, Mäsité jedlá

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.