Kešu oriešky sú tak neuveriteľne rôznorodé- od klasického snacku ich môžeme použiť aj pri pečení, výrobu omáčok alebo nátierok, tak ako aj ako náhradu syru ako nepravý parmezán z kešu. Táto náhrada parmezánu z kešu orieškov je za pár minút hotová a uskladnená v chladničke 2 týždne uskladnitelná.
Prečo vôbec sa oplatí jesť tieto oriešky? Mimo ich dobrej chuti sú výnimočne bohaté na vlákninu a minerály a tých je v kešu naozaj veľa- horčík, vápnik, kalciu, fosfor, zinok, železo a tak to ide ďalej. Skutočne skvelá potravina na doplnenie minerálov v tele.
Na výrobu náhrady parmezánu z kešu potrebujete len jedno- veľmi dobrý kuchynský robot alebo mlynček, ktorý oriešky pomelie naozaj na jemno.
Čo potrebujete?
- 100g kešu (prírodnych alebo osolených)
- 1 čl sušeného cesnaku
- (Štipka soli ak ste použili prírodnú verziu)
Postup:
- Oriešky vložíme spolu s cesnakom do kuchynského robota a sekáme tak dlho, až ostane len jemná konzistencia.
- Ak ste použili neslané oriešky, zmes na záver dochutíme soľou. Ak ste spracovali slané oriešky tento krok vynechajte.
- Uskladnite v chlade v sklenenom, uzatvárateľnom pohári.
Ako môžete použiť túto náhradu parmezánu?
- V podstate do všetkých pokrmov kde pridávate parmezán pre jeho slanú chuť- napríklad k cestovinovým pokrmom do omáčky alebo na ich posypanie.
- Ďaľším možným využitím je na prípravu týchto zapečených avokád. Na to umiestnite zmes do stredu avokáda, položte na to pár plátkov rajčín, pokvapkajte olejom a takto nechajte 15-20 minút zapiecť.