ako pripravit zemiaky kalerab recept bezmasite polievka co zo zemiaku recepty na obed

Kalerábová polievka s krúpami

Krúpy sú bohaté na vlákninu, ja ich rada používam na zahusťovanie polievok. Chutný recept na zdravú polievku.

Potrebujete:

  • 1 veľký kaleráb
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 3 zemiaky
  • 1 PL hl. múky
  • 2 PL krúp
  • 1,5 l vody/ vývaru
  • 100 ml smotany (rastlinnej)
  • Soľ, čierne korenie, kmín
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Kaleráb ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibulu pokrájame na drobno.
  • V hrnci nahrejeme olej a na ňom necháme cibuľu a kaleráb na nízskom ohni za miešania opekať 3-4 minúty.
  • Medzitým si ošúpeme zemiaky a pokrájame ich takisto na kocky.
  • Potom zalejeme kaleráb vodou/vývarom, ochutíme soľou, čiernym korením a kmínom. Pridáme tiež zemiaky a krúpy.
  • Takto necháme zovrieť a potom na nízskom ohni varíme 15-20 minút.
  • Na záver pridáme smotanu a na drobno posekanú petržlenovú vňať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*