Krúpy sú bohaté na vlákninu, ja ich rada používam na zahusťovanie polievok. Chutný recept na zdravú polievku.
Potrebujete:
- 1 veľký kaleráb
- 1 kuchynská cibuľa
- 3 zemiaky
- 1 PL hl. múky
- 2 PL krúp
- 1,5 l vody/ vývaru
- 100 ml smotany (rastlinnej)
- Soľ, čierne korenie, kmín
- Petržlenová vňať
Postup:
- Kaleráb ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibulu pokrájame na drobno.
- V hrnci nahrejeme olej a na ňom necháme cibuľu a kaleráb na nízskom ohni za miešania opekať 3-4 minúty.
- Medzitým si ošúpeme zemiaky a pokrájame ich takisto na kocky.
- Potom zalejeme kaleráb vodou/vývarom, ochutíme soľou, čiernym korením a kmínom. Pridáme tiež zemiaky a krúpy.
- Takto necháme zovrieť a potom na nízskom ohni varíme 15-20 minút.
- Na záver pridáme smotanu a na drobno posekanú petržlenovú vňať.