Sýta gulášová polievka

Dlho dusené mäsové polievky majú v sebe niečo upokojujúce. Sýte polievky, čo nahradia aj hlavný pokrm sú výborné do studených či upršaných dní.

Potrebujete:

  • 500g hovädzieho mäsa vkuse najlepšie s kosťou
  • 1 cibuľa
  • 2 rajčiny
  • 200ml rajčinového pyré-passata
  • 500g zemiakov
  • 3Pl cestovín slovenská ryža
  • 1Pl gulášového korenia
  • 1Pl sušeného oregána
  • 1Pl sladkej červenej papriky
  • 2Pl hl.múky
  • Soľ, čierne korenie, cesnak
  • 2L vody

Postup:

  • Do tlakového hrnca dáme cibuľu pokrájanú na drobno, krátko popražíme. Pridáme rajčiny zbavené šupky a pokrájané na kocky.
  • Zalejeme passatou, vodou a vložíme mäso. Osolíme, dáme čierne korenie a zakryjeme. Necháme zovrieť a v tlakovom hrnci a varíme 40 minút. V normálnom hrnci potrebujeme o 30 minút dlkšie.
  • Potom mäso vyberieme, kosť odstránime a mäso pokrájame na kocky.
  • V inom hrnci opražíme múku na troche oleja, pridáme sladkú papriku a zalejeme šálkou studenej vody. Rozmiešame aby zanikli hrudky. Potom prilejeme vývar z mäsa.
  • Pridáme zemiaky pokrájané na kocky, mäso, slovenskú ryžu a necháme ešte 30 minút na miernom ohni variť.
  • Na záver dochutíme soľou, oregánom, pretlačeným strúčikom cesnaku a gulášovým korením.
  • Podávame s čerstvým pečivom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*