HomeHlavné jedlá Rajčiny plnené hovädziou plnkou

Rajčiny plnené hovädziou plnkou

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá on by : lydia.argilli Značky:, ,

Výborné ľahké jedlo, ako stvorené do teplého počasia. Plnka spája hovädzie mäso s ryžou, bulgurom a zeleninou do výraznej, aromatickej chute.

Potrebujete:

  • 10 veľkých rajčín
  • 250g mleteho hov.mäsa
  • 2 šálky ryže (basmati)
  • 1 šálka jemného bulguru/couscousu
  • 1 čl sušeného chilli
  • 1čl mletej papriky
  • 2 čl soli
  • 1 čl čierneho korenia
  • 1 cibuľa pokrájanej na drobno
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate pokrájanej na jemno
  • 50 ml rajčinového pretlaku
  • 3 Pl oleja (napriklad olivového alebo slnečnicového)
  • 1 celá rajčina
  • 1Pl citrónovej šťavy
  • 1 zelená paprika

Na podlievanie

  • 150ml vývaru (hovädzí)
  • 150ml rajčinového pretlaku

Postup:

  • Rajčiny umyjeme, odkrojíme im vrch a vydlabeme lyžičkou vnútro. Vnútro rajčín pokrájame na drobno a dáme do misky.
  • Okrem toho dáme do misky mäso, (surovú!) ryžu, bulgur, rajčinovú a citrónovú šťavu, olej a zeleninu (papriku, cibuľu, petržlenovú vňať) pokrájanú na drobno.
  • Okoreníme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a čili, dobre premiešame aby sa v plnke chute spojili.
  • Pripravíme si široký hrniec. 1 rajčinu pokrájame na tenké plátky a nimi vyložíme dno hrnca. Na to pokladieme pripravené vydlabané rajčiny.
  • Do každej rajčiny dáme z pripravenej plnky. Potom podlejeme 1/2 zmesy na podlievanie, necháme zovrieť a prikryté dusíme na najnižšom ohni 1-1,5 hodiny až je ryža v plnke mäkká. Z času na hrniec otvoríme a opäť podlejeme. Zelenina by nemala byť potopená v tekutine, ale vždy musí byť dobre podliata.
  • Výbornou prílohou je čerstvé pečivo či zemiaková kaša.

Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial