Jednoduchý hrnčekový perník

Jednoduchý hrnčekový perník

Perník je výborný aromatický a tiež rýchly zákusok z plechu. Len zopár surovín, ktoré netreba vážiť, stačí len zmiešať v miske a vyliať na plech. Krátko nato si už môžete pochutnať na tomto mimoriadne trvácnom a hlavne krásne nadýchanom koláči plnom čokoládovej arómy.

Na prípravu potrebujete len 1 šálku, optimálne s objemom 200ml. Ideálny dezert tiež, ktorý môžete pripraviť s vašími deťmi. Už moja 4- ročná dcérka tento perník zvláda pripraviť.

Suroviny:

  • 2 veľké vajíčka
  • 1 šálka kr.cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka hladkej múky
  • 50g posekanej čokolády
  • 1 balenie kypriaceho prášku do perníka
  • 1 čl perníkového korenia
  • 1 šálka oleja
  • 1 šálka mlieka (Rastlinného mlieka)
  • (30g mliečnej a 30g bielej čokolády)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme olej a ešte 2-3 minúty šľaháme. Prilejeme mlieko.
  • Následne pridáme suché položky cesta – kakao, múku, perníkové korenie a kypriaci prášok do perníka.
  • Primiešame ešte na drobno posekané čokoládové kúsky.
  • Spolu premiešame a potom cesto vylejeme do vymestenej formy na pečenie (25x30cm).
  • Dáme piecť do predhriatej rúry pri 180C na ca. 30 minút.
  • Po vychladnutí môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou. ja som použila mliečnú a bielu

Obmena receptu

Kdo chce môže tiež povrch upečeného perníka pomazať jahodovou marmeládou a nechať vychladnúť.Medzitým si nad parou zohrejeme čokoládu aj s tukom. Nalejeme na perník a necháme stuhnúť.

Tento recept patrí do kategórie – Hrnčekové recepty.

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Omáčka na cestoviny Niva bez smotany

    Je to zaujímavé, ale u nás sa Nivová omáčka nikdy nepripravovala zo smotanou a bola tak nielen omnoho menej kalorická ale takisto ľahšia na strávenie. Preto sa chcem o tento recept, kde základ tvorí jednoduchá biela omáčka, aj s vami podeliť. Príprava vám potrvá menej ako 10 minút, stojí to […]


  • Super rýchle hrnčekové brownies

    Super rýchle hrnčekové brownies

    Máte chuť čokolády? Tieto brownies sú skvelou voľbou, intenzívna chuť čokolády, krásne mäkké cesto a všetko bez váženia.


  • Nadýchaná kokosová torta

    Nadýchaná kokosová torta

    Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*