Rýchly nepečený desert, ktorý skladovaný v chladničke je mimoriadne trvácny a chutí výborne aj po viacerých dňoch. Na prípravu možno použiť akékoľvek zvyšky piškótového cesta ako bábovku, muffiny a pod.
Potrebujete:
- 350g rozdrteného piškótového cesta alebo rovnaké množstvo maslových sušienok
- 5PL masla izbovej teploty
- 4PL arašidového masla (takisto izbovej teploty)
- 1PL kokosového tuku
- 50g + 50g vlašských orechov posekaných na drobno (prípadne arašidov)
- 2PL pr. cukru/ 1PL medu
Postup:
- Piškótové cesto rozdtíme na jemno. Ak použijeme maslové sušienky tak tieto dáme do veľkého igetilového sáčku, uzavrieme a viackrát po ňom prejdeme valčekom na pečenie.
- Zmes nasypeme do vysokej misky. Pridáme maslo, arašidové maslo, kokosový tuk a podľa chuti cukor alebo med. Na záver primiešame posekané orechy (polovičku si odložíme stranou na obaľovanie).
- Zmes by mala byť vlhká a lepkavá. Z cesta formujeme rukami rovnako veľké guľky a tie obalíme v orechoch, ktoré si nasypeme do misky.
- Hotové guľky kladieme na tanier a necháme aspoň 1 hodinu pred servírovaním chladnúť.