Krupicová bublanina bez váženia

Táto bublanina je takisto ako klasická verzia kombinovateľná s každým mäkkým ovocím, či už jahodami, marhuľami, broskyňami, malinami, atď. Jej neporovnateľnou výhodou je nádherná chrumkavá kôrka a šťavnaté vnútro.

Potrebujete:

  • 2 vajíčka
  • 1 šálka (ca. 250ml) mlieka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka hrubej múky
  • 1 šálka krupice
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 500g ovocia

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a spolu dobre prešľaháme.
  • Potom pridáme múku, krupicu, mlieko a prášok do pečiva.
  • Ovocie ošúpeme, pokrájame na rovnaké kúsky a posypeme vanilkovým cukrom, premiešame.
  • Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Na vrch cesto rovnomerne rozložíme pripravené ovocie.
  • Bublaninu pečieme pri 180C ca. 35min. až jej povrch dostane krásny hnedastý farebný tón.

Comments are closed.