Morčacie medailóny na horčicovej krémovej omáčke

Toto rýchle jedlo je nielen za pár minút hotové ale tiež veľmi chutné a lahodné. Horčicová omáčka s parmezánom výborne dopĺňa chuť medailónov a zeleniny.

Postup:

  • Morčacie medailóny umyjeme, osušíme a okoreníme soľou, grilovacím a čiernym korením. Korenie dobre vtreme do mäsa.
  • Potom na trochu oleja v panvici z oboch strán opečieme do zlatista. Pridáme cibuľu rozkrojenú na polku a zalejeme 200ml vody. Prikryté necháme takto mäso 10min. dusiť.
  • Následne mäso odložíme stranou a šťavu z výpeku zlejeme. Mrkvu a hrášok dáme variť do hrnca zo slanou vodou na ca. 8min. Potom zlejeme.
  • V panvici nahrejeme 2PL masla (najlepšie bylinkového) a spolu s 2PL hl. múky a krátko popražíme. Zalejem 1/2 šálky studenej vody a dobre premiešame aby zanikli hrudky.
  • Potom pridáme výpek a 100ml sladkej šľahačkovej smotany. Takisto pridáme 2PL horčice. Vrátime na oheň a za miešania zohrievame.
  • Na záver pridáme do omáčky za 3PL strúhaného parmezánu a podľa potreby ešte dochutíme (opatrne zo solením, omáčka je od parmezánu a výpeku dostatočne slaná).

Do hotovej omáčky vložíme mäso a pridáme predvarenú zeleninu. Servírujeme či už s ryžou, cestovinami alebo varenými zemiakmi.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*