Rýchly a chutný krémovitý prívarok, nenáročný na prípravu. Inšpiráciu som našla v starej kuchárke a s výsledkom som viac ako spokojná.
Potrebujete:
- 1 cibuľu
- 1-2 veľkých kalerábov
- 250ml vody
- 200ml mlieka
- 2 pl hl.múky
- 1pl masla
- Petržlenová vňať
- Vajíčko uvarené na tvrdo
- Soľ, čierne korenie, drtená rasca
Postup:
- Cibuľu pokrájať na drobno a nechať pomaly opekať na oleji a 1pl masla.
- Kaleráb ošúpať, pokrájať na malé kocky a pridať k cibuli. Pomaly za občasného miešania opekať 10min.
- Zaliať vodou, pridať soľ, čierne korenie a rascu a prikryté necháme dusiť 20min do mäkka.
- V mlieku roztrepeme múku a vyrobíme zátrepku. Vlejeme do prívarku (najlepšie cez sitko aby sa zachytili prípadné hrudky).
- Vajíčko ošúpeme a spolu s petržleňom pokrájame na drobno. Pridáme k prívarku.