Kačka má relatívne silnú chuť, ktorá nie každému chutí. Takto marinovaná ale zachutí každému.
Na marinádu potrebujte:
- 5PL oleja
- 2PL sójovej omáčky
- 1PL korenia 5 chuti
- sušené čili
- 2PL medu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Prísady na marinádu zmiešať.
- Kačku dobre umyť, osušiť a marinádou potrieť zvonka aj zvnútra. Potom dať do misky, uzavrieť a v chlade nechať cez noc marinovať.
- Marinovanú kačku dať do pekáča (najlepšie tak aby bol trup s chrbtom na spodku pekáča a prsia na vrchnej strane).
- Do trupu dať 2 jablká pokrájané na polku ako aj 2 strúčiky cesnaku aj so šupkou. Povrch posypať celou rascou.
- Na záver podliať kačku ešte 1 pohárom vody a zakrytú ju nechať 1,5hod. piecť v trúbe pri 220C. potom Pekáč odokryť a ešte 20min. nechať dopiecť kôrku kačky do chrumkava.