pecena kacka recept peginsky sposob

Kačka na pekinský spôsob

Kačka má relatívne silnú chuť, ktorá nie každému chutí. Takto marinovaná ale zachutí každému.

Na marinádu potrebujte:

  • 5PL oleja
  • 2PL sójovej omáčky
  • 1PL korenia 5 chuti
  • sušené čili
  • 2PL medu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Prísady na marinádu zmiešať.
  • Kačku dobre umyť, osušiť a marinádou potrieť zvonka aj zvnútra. Potom dať do misky, uzavrieť a v chlade nechať cez noc marinovať.
  • Marinovanú kačku dať do pekáča (najlepšie tak aby bol trup s chrbtom na spodku pekáča a prsia na vrchnej strane).
  • Do trupu dať 2 jablká pokrájané na polku ako aj 2 strúčiky cesnaku aj so šupkou. Povrch posypať celou rascou.
  • Na záver podliať kačku ešte 1 pohárom vody a zakrytú ju nechať 1,5hod. piecť v trúbe pri 220C. potom Pekáč odokryť a ešte 20min. nechať dopiecť kôrku kačky do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*