Tento výborný šalát sa výborné hodí v každom období k mäsovým či zeleninovým pokrmom. Takisto výborná príloha ku grilovanému mäsu. Väčšinou je založený na ťažkom majonézovom dresingu, pred rokmi som však vyskúšala tento jogurtový dresing a inak už ani nerobím.
Jump to RecipeRecept
Kapustový šalát “Cole Slaw” ako od KFC
Course: Šaláty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1/2 bielej kapusty
2 mrkvy
1-2 jablká
- Dressing
250ml bieleho jogurtu
3PL majonézy
1PL kr. cukru
soľ, čierne korenie
2PL uhorkovej štavy
Postup
- 1/2 hlávky bielej kapusty posekáme na tenučko. Najlepšie je ponechať túto robotu kuchynskému robotovi.
Kapustu odložíme stranou do väčšej misky. Posypeme soľou a rukami premiešme. kapustu trochu potlačíme, tak sa lepšie spojila so soľou. - Mrkvu postrúhame na hrubo ako aj jablká (bez šupky). Pridáme ku kapuste.
- Jogurt, majonézu, uhorkovú šťavu, cukor a čierne korenie dáme do misky alebo zaváraninového poháru. Ten dobre uzavrieme viečkom a miešame/trasieme, až sa všetky zložky dobre prepoja.
- Dresing vylejeme na zeleninu, dobre spolu premiešame a najlepšie aspoň pol dňa pred servírovaním necháme stáť v chlade.
Môj tip
- Kdo chce môže servírovať šalát posypaný vlašskými orechmi.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.