Tento pokrm známy pre Britániu a nielen, že je tento krásne sýty ale aj jednoduchý pokrm, ktorý nahradí celý pokrm
Shepherd’s pie – Zapečený pokrm z hovädzieho mletého mäsa
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 PL oleja
1 cibuľa
500g mletého hovädzieho mäsa
1čl sušeného tyminánu
1/2 čl soli
čiernee korenie
1 PL worcestrovej omáčky
2 strúčiky cesnaku – posekané
2 PL hladkej múky
2 PL paradajkového pretlaku
1 šálka vody/vývaru
1 šálka mrazeného miešaného hrášku a mrkvyZemiaková vrstva:
500g zemiakovej kaše alebo:
Približne 2 veľké zemiaky ošúpané uvarené do mäkka
2PL masla
1čl cesnakového prášku
soli, čierne korenie
100g postrúhaného syru (napr. gouda alebo parmezán)
Postup
- Do veľkej panvice pridajte olej a cibuľu posekanú na drobno. Opekajte za občasného miešania do zlatista. Pridajte mleté hovädzie mäso ako aj tymián, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Za občasného miešania varte 6-8 minút, kým mäso nezhnedne. Pridajte worcestrovú omáčku a cesnak. Premiešajte, aby sa spojili. Varte 1 minútu.
- Na záver pridajte múku a paradajkový pretlak. Miešajte, kým sa dobre nezapracuje a nezostanú hrudky paradajkovej pasty. Pridajte vodu/ vývar, mrazený hrášok a mrkvu a priveďte do varu. Potom znížte na mierny ohrev a varte 5 minút za občasného miešania. Mäsovú zmes vložte do vymestenej zapekacej misky a odložte bokom.
- Pripravte zemiakovú polevu. Zemiaky vložte do veľkého hrnca. Zemiaky zalejte vodou. Vodu priveďte do varu. Znížte teplotu varu. Varte, kým zemiaky nezmäknú vidličkou, 10-15 minút. Alternatívne môžete použiť zemiakovú kašu
- Pridajte maslo, polotučný cesnak, soľ a korenie. Zemiaky roztlačte a miešajte, kým sa všetky prísady nepremiešajú.
Do zemiakov pridajte parmezán. Miešajte, kým sa dobre nespojí. - Zemiakovú zmes dajte do špricky a naneste na vrch mäsovej plnky. Nechajte zapekať pri 180C ca 35 minút až dostanú zemiaky zlatistú farbu,
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Shepherd’s pie – Zapečený pokrm z hovädzieho mletého mäsa
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.