Shepherd’s pie – Zapečený pokrm z hovädzieho mletého mäsa

Tento pokrm známy pre Britániu a nielen, že je tento krásne sýty ale aj jednoduchý pokrm, ktorý nahradí celý pokrm

Shepherd’s pie – Zapečený pokrm z hovädzieho mletého mäsa

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 PL oleja
    1 cibuľa
    500g mletého hovädzieho mäsa
    1čl sušeného tyminánu
    1/2 čl soli
    čiernee korenie
    1 PL worcestrovej omáčky
    2 strúčiky cesnaku – posekané
    2 PL hladkej múky
    2 PL paradajkového pretlaku
    1 šálka vody/vývaru
    1 šálka mrazeného miešaného hrášku a mrkvy

  • Zemiaková vrstva:
    500g zemiakovej kaše alebo:
    Približne 2 veľké zemiaky ošúpané uvarené do mäkka
    2PL masla
    1čl cesnakového prášku
    soli, čierne korenie
    100g postrúhaného syru (napr. gouda alebo parmezán)

Postup

  • Do veľkej panvice pridajte olej a cibuľu posekanú na drobno. Opekajte za občasného miešania do zlatista. Pridajte mleté hovädzie mäso ako aj tymián, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Za občasného miešania varte 6-8 minút, kým mäso nezhnedne. Pridajte worcestrovú omáčku a cesnak. Premiešajte, aby sa spojili. Varte 1 minútu.
  • Na záver pridajte múku a paradajkový pretlak. Miešajte, kým sa dobre nezapracuje a nezostanú hrudky paradajkovej pasty. Pridajte vodu/ vývar, mrazený hrášok a mrkvu a priveďte do varu. Potom znížte na mierny ohrev a varte 5 minút za občasného miešania. Mäsovú zmes vložte do vymestenej zapekacej misky a odložte bokom.
  • Pripravte zemiakovú polevu. Zemiaky vložte do veľkého hrnca. Zemiaky zalejte vodou. Vodu priveďte do varu. Znížte teplotu varu. Varte, kým zemiaky nezmäknú vidličkou, 10-15 minút. Alternatívne môžete použiť zemiakovú kašu
  • Pridajte maslo, polotučný cesnak, soľ a korenie. Zemiaky roztlačte a miešajte, kým sa všetky prísady nepremiešajú.
    Do zemiakov pridajte parmezán. Miešajte, kým sa dobre nespojí.
  • Zemiakovú zmes dajte do špricky a naneste na vrch mäsovej plnky. Nechajte zapekať pri 180C ca 35 minút až dostanú zemiaky zlatistú farbu,

Shepherd’s pie – Zapečený pokrm z hovädzieho mletého mäsa

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*