Chutný snack na posedenie či na výlet sú tieto kysnuté škoricové tyčinky. Nadýchané chutné cesto, ktoré si môžete pripraviť už v predvečer a potom počas noci pomaly kysnúť.
Jump to RecipeRecept
Kysnuté škoricové tyčinky
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
500g polohrubej múky
1/2 čerstvých kvasníc + 1 PL cukru na kvások
štipka soli
3PL masla izbovej teploty
ca. 250ml mlieka
2 vajíčka
- Plnka
4PL masla izbovej teploty
3PL škorice
4PL cukru (trstinového)
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu
- Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, mliekom a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť.
- Cesto potom vyrolujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik.
Cesto najskôr výdatne potrieme maslom, potom škoricou a na záver po celej ploche posypeme cukrom. Cesto pomocou noža rozdelíme na 12 rovnako hrubých kúskov. - Tie potom zaroľujeme do šúlca a následne v strede nožom prekrojme a zamotáme do tyčinky. Takto pripravené položíme s odstupom na plech a necháme ešte prikryté 15 minút oddychovať.
- Potom pečieme pri 200C ca. 30 minút do chrumkava.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.