Zaiste si spomínate na fazuľovú polievku akú ste za detstva jedli u vašej babky. Totoa aj moja spomienka a preto sa chcem s vami podeliť o recept, ako sa pripravovala u nás odkedy si pamätám.
Jump to RecipeRecept
Tradičná fazuľová polievka so zápražkou
Course: Polievky4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Suroviny
1 šálka bielej fazule (sušenej)1,5l vody alebo vývaru
1 bobkový list
2 veľké zemiaky
1 mrkva, 1/2zeleru (prípadne iná koreňová zelenina)
soľ, rasca, čierne korenie, bobkový list
kôpor, petržlenová vňať
Na zápražku
2Pl múky
2Pl oleja
1Pl červenej papriky
50ml studenej vody
2 strúčiky cesnaku
Postup
- Fazuľu namočíme na noc do vody.
Na ďaľší deň ochutíme soľou, bobkovým listom, rascou a strúčikom cesnaku, prípadne prilejeme vodu a necháme variť ca. 1 hodinu do mäkka. - Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu takisto pokrájame
Zemiaky a mrkvu dáme variť k fazuli na 15-20 minút - Na zápražku v panvici zohrejeme múku a olej, pridáme papriku a roztlačený cesnak a zalejeme studenou vodou. Roztrepeme, pridáme k polievke a necháme raz zovrieť. Potom polievku odoberieme z ohňa.
- Dochutíme zvyšným korením a povaríme ešte 20 minút
Recipe Video
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.