Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také malinké šťavnaté sladučké kúsky.
Jump to RecipeRecept
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Course: Hrnčekové recepty, Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
1/2 šálky mlieka (šálka s objemom 250ml)
1/2 šálky kr. cukru
1/2 šálky oleja
1 šálka krupice
4 PL kukuričného škrobu
1/2 balenia prášku do pečiva
1/2 šálky sušeného ovocia + prípadne oriešky
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a spolu dobre prešľaháme.
- Potom pridáme škrob, krupicu, mlieko a prášok do pečiva a vypracuje hladké cesto. Na záver primiešame na drobno pokrájané sušené ovocie a oriešky
- Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie.
- Piškótu pečieme pri 180C ca. 35min. až jej povrch dostane krásny hnedastý farebný tón.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.