Glazovaná mrkva

Glazovaná mrkva je výborných receptom do jarných stolovaní, najmä na veľkonočné slávnostné stolovanie. Glazovaná mrkva má mierne sladkú chuť a krásne karamelizovanú povrchovú úpravu. Na prípravu vám postačí panvica, celý recept vám zaberie asi 20-25 minút.

Glazovaná mrkva

Recipe by lydia.argilliCourse: Príloha, Veľkonočné recepty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 zväzok čerstvej mrkvy (najlepšie aj s vňaťou)

  • 50ml vody

  • 1Pl masla

  • 2PL medu alebo (trstinového) cukru

  • 1PL balsamica

  • soľ, čierne korenie

Directions

  • Mrkvu si ošúpeme a pre prekný pohľad ponecháme kúsok vňatky.
  • Následne vložíme do širšej panvice a posypeme cukrom alebo polejeme medom. Pridáme tiež do panvice maslo.
  • Takto pripravené mrkvy na miernom ohni pomaly zo všetkých strán trochu opečieme až sa cukor začne karamelizovať.
  • Náasledne zalejeme vodou a pridáme balsamico. Takisto ochutíme soľou a čiernym korením.
  • Necháme variť ešte asi 10-15 minút pokiaľ sa tekutina celkom vyparí a môžeme servírovať.

Recipe Video

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč


  • Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu

    Domáca zmes na pečenie – skvelý darček pre mamu

    Určite poznáte zmesky na pečenie, ktoré sa dajú kúpiť v obchodoch. Ale vedeli ste, že takúto zmes si viete ľahko pripraviť aj doma do zaváraninového pohára a nielen tak vytvoriť chutný ale aj super praktický darček. Okrem suchých položiek už len priložíte lístok s mokrými položkami a krátkymi inštrukciami k […]


  • Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*