Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý.

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc + 1 PL cukru
  • 500g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • Štipka soli
  • 2 PL cukru
  • 2 vajíčka
  • 50g masla izbovej teploty
  • ca. 200ml mlieka

Suroviny na plnku:

  • 50g mascarpone syru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 3PL kakaa
  • 5PL pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé brusnice (asi za 2 hrste)

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút. Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku nasypeme do misky, pridáme vajíčka (1 žĺtko si odložíme stranou na pomazenie), kvások, soľ, cukor, mlieko a maslo .
  • Miesime ca. 10 minút až vznikne krásne elastické cesto. To necháme pol hodinu zakryté oddychovať.
  • Zatiaľ, či sa cesto miesi si pripravíme plnku.
  • Na to zmiešame mascarpone syr spolu s maslom, cukrom, kakaom, vanilkovým cukrom do krémovitej konzistencie.
  • Keď je cesto podkysnuté, vyroľujeme ho na obdĺžnik a potrieme po celej ploche kakaovým krémom. Potom posypeme plochu brusnicami.
  • Cesto zaroľujeme do šúľca, potom ho po celej dĺžke nožom nakrojíme aby vznikli 3 malé šúľce a tie potom zamotáme do vrkoča.
  • Na záver spojíme začiatok a koniec cesta, aby vznikol veniec. Ten prenesieme na plech a prikytý necháme ešte 45 minút kysnúť.
  • Následne pomažeme povrch vrkoča žĺtkom a necháme piecť pri 180C ca. 30minút do zlatista.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*