Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk-2

Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý.

Suroviny na cesto:

  • 20g čerstvých kvasníc + 1 PL cukru
  • 500g múky (hladkej alebo polohrubej)
  • Štipka soli
  • 2 PL cukru
  • 2 vajíčka
  • 50g masla izbovej teploty
  • ca. 200ml mlieka

Suroviny na plnku:

  • 50g mascarpone syru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 3PL kakaa
  • 5PL pr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé brusnice (asi za 2 hrste)

Postup:

  • Začneme prípravou kvásku. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút. Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
  • Múku nasypeme do misky, pridáme vajíčka (1 žĺtko si odložíme stranou na pomazenie), kvások, soľ, cukor, mlieko a maslo .
  • Miesime ca. 10 minút až vznikne krásne elastické cesto. To necháme pol hodinu zakryté oddychovať.
  • Zatiaľ, či sa cesto miesi si pripravíme plnku.
  • Na to zmiešame mascarpone syr spolu s maslom, cukrom, kakaom, vanilkovým cukrom do krémovitej konzistencie.
  • Keď je cesto podkysnuté, vyroľujeme ho na obdĺžnik a potrieme po celej ploche kakaovým krémom. Potom posypeme plochu brusnicami.
  • Cesto zaroľujeme do šúľca, potom ho po celej dĺžke nožom nakrojíme aby vznikli 3 malé šúľce a tie potom zamotáme do vrkoča.
  • Na záver spojíme začiatok a koniec cesta, aby vznikol veniec. Ten prenesieme na plech a prikytý necháme ešte 45 minút kysnúť.
  • Následne pomažeme povrch vrkoča žĺtkom a necháme piecť pri 180C ca. 30minút do zlatista.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Lahodná brokolicová omáčka na cestoviny

    Super rýchla omáčka hotová za pár minút. Na to, aby sa varenie urýchly je dôležité brokolicu rozobrať na malé ružičky, tým budú rýchlejšie uvarené.


  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*