Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý.
Suroviny na cesto:
- 20g čerstvých kvasníc + 1 PL cukru
- 500g múky (hladkej alebo polohrubej)
- Štipka soli
- 2 PL cukru
- 2 vajíčka
- 50g masla izbovej teploty
- ca. 200ml mlieka
Suroviny na plnku:
- 50g mascarpone syru
- 50g masla izbovej teploty
- 3PL kakaa
- 5PL pr. cukru
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé brusnice (asi za 2 hrste)
Postup:
- Začneme prípravou kvásku. Na to do misky rozdrobíme kvasnice, posypeme ich cukrom, premiešame a takisto necháme stáť 5 minút. Podrobný popis na výrobu kvásku nájdete tiež tu- https://recepis.sk/2022/01/29/kvasok-zakladny-recept/
- Múku nasypeme do misky, pridáme vajíčka (1 žĺtko si odložíme stranou na pomazenie), kvások, soľ, cukor, mlieko a maslo .
- Miesime ca. 10 minút až vznikne krásne elastické cesto. To necháme pol hodinu zakryté oddychovať.
- Zatiaľ, či sa cesto miesi si pripravíme plnku.
- Na to zmiešame mascarpone syr spolu s maslom, cukrom, kakaom, vanilkovým cukrom do krémovitej konzistencie.
- Keď je cesto podkysnuté, vyroľujeme ho na obdĺžnik a potrieme po celej ploche kakaovým krémom. Potom posypeme plochu brusnicami.
- Cesto zaroľujeme do šúľca, potom ho po celej dĺžke nožom nakrojíme aby vznikli 3 malé šúľce a tie potom zamotáme do vrkoča.
- Na záver spojíme začiatok a koniec cesta, aby vznikol veniec. Ten prenesieme na plech a prikytý necháme ešte 45 minút kysnúť.
- Následne pomažeme povrch vrkoča žĺtkom a necháme piecť pri 180C ca. 30minút do zlatista.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?
Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]
-
Cesnakový monkey bread recept
Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept
-
Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami
Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]
-
Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín
Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept