Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zemiakové placky z uvarených zemiakov

Zemiakové placky z uvarených zemiakov

Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno.

Suroviny:

  • 1kg uvarených zemiakov/zemiakovej kaše
  • 2 vajíčka
  • ca. 5Pl hl. múky
  • soľ, čierne korenie
  • 50g postrúhaného tvrdého syru
  • 2 roztlačené cesnakové strúčiky
  • petržlenová vnať, pažítka
  • ca. 50ml tekutiny – vody zo zemiakov alebo mlieka

Postup:

  • Uvarené zemiaky zlejeme z tekutiny, ponecháme si ca. 50ml zo zemiakovej vody. Ak spracovávame zemiakovú kašu, pridáme trochu mlieka.
  • Zemiaky rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú kašu spolu s tekutinou.
  • Pridáme vajíčka, soľ, roztlačený cesnak ako aj čierne korenie.
  • Takisto pridáme postrúhaný syr a múku ako aj posekané bylinky.
  • Premiešame až vznikne polotuhé cesto asi ako na palacinky.
  • Panvicu nahrejeme a pridáme olej. Potom naberáme za 1 polievkovú lyžicu cesta na horúcu panvicu a necháme na nízskom ohni z každej strany piecť ca. 5 minút do chrumkava.
  • Podávame napríklad z tvarohovým dipom a šalátom.
e-kniha recepty bezmasite slane recepis

Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.

Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.

Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Ako pripraviť čokoládovú polevu Ganache – 5 variácii

    Azda neexistuje lepšia poleva či krém do torty ako takzvaná Ganache. Prečo hovorím, že poleva aj krém? Pretože oboje je možné- čerstvo pripravená Ganache (ešte teplá) sa dá krásne naniesť ako krém na torty či zákusky, zato keď ju necháme vychladnúť a vyšľaháme mixérom, dostaneme nadýchaný krém. Ako si viete […]


  • Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Lahodný zelerový šalát s jablkom a syrom

    Zeler sa skvelo chuťovo dá kombinovať s ovocím. Či už s jablkami, ananásom či mandarinkami, táto zelenina krásne toto ovocie chuťovo dopĺňa. Ak ste ešte nevyskúšali, vrelo odporúčam. Takto sa vám tento šalát zaručene podarí – moje tipy Ak chcete krémovejšiu konzistenciu, zvýšte množstvo majonézy alebo kyslej smotany podľa svojich […]


  • Plnený baklažán

    Plnený baklažán

    Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*