Tento cheesecake je rýchlo hotový- celá predpriprava trvá menej ako 10minút. Konzistenciou je krásne krémovitý. Na rozdiel od klasického cheesecake nemá spodnú vrstvu, napriek tomu drží krásne tvar. Jedná sa o bezlepkový recept.
Suroviny:
- 750g jemného tvarohu
- 250g krémovitého syru (Lučina/Macsarpone)
- 200g kyslej smotany
- 4 vajíčka
- 100g cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ balenia prášku do pečiva
- 2 balenia vanilkového pudingového prášku
- 200g roztopeného masla
- drobné ovocie podľa chuti – napr. 6ks. ošúpaných marhúľ
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
- Pridáme maslo a spolu prešľaháme.
- Potom primiešame krémový syr, kyslú smotanu a tvaroh.
- Na záver pridáme vanilkový pudingový prášok a prášok do pečiva.
- Cesto nalejeme do vymastenej okrúhlej tortovej formy.
- Na vrch poukladáme ošúpané a na menšie kúsky pokrájané ovocie/marhle.
- Potom cheecekae prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry kde ho pečieme pri 180⁰C ca hodinu.
- Posledných 15minút alobal ostránime a cheesecake necháme piecť odokrytý.
- Pred krájaním a vybraním z formy necháme cheecake dôkladne vychladnúť.