Ak sa ponáhľate a už vás omrzelo piecť dokola bábovku, tak vyskúšajte tento jednoduchý krupicový hrnčekový koláč na spôsob baklavy, poliaty sladkým sirupom. Super rýchlo a jednoducho hotový a šťavnatý. Potrebujete hrnček s objemom 200ml na plech o veľkosti 25*25 cm. Ak chcete veľký plech, zvoľte dvojnásobné množstvo.
Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1 šálka kr. cukru
- 1 šálka krupice
- 2 šálky múky
- 1,5 šálky kefíru alebo bieleho jogurtu
- 1čl prášku do pečiva
- 1/2 šálky sekaných mandlí
- 1/2 šálky roztopeného masla
Na sirup:
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky vody
- na ozdobu ešte 50g posekaných orechov – mandle alebo aj pistácie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme maslo alebo rovnaké množstvo oleja a ďalej šľaháme.
- Následne pridáme krupicu, múku, prášok do pečiva, mandle ako aj kefír. Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do nádoby vyloženej papierom na pečenie.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút až dostane povrch zlatistú farbu. Potom necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme sirup. Na to dáme do hrnca cukor a vodu a varíme ca. 2-3 minúty až dostane zmes sirupovitú konzistenciu.
- Potom si nakrojíme koláč na malé kosoštvorce (p. k tomu video) a povrch koláča polejeme sirupom, dobre rozotrieme.
- Na záver ozdobíme každý kus koláča posekanými orechami.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept