Tieto malé orieškové koláčiky chutia super intenzívne po orechoch a sú raz dva hotové. Okrem toho do nich nejde žiadna múka a sú teda bezlepkové. Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.
Suroviny:
- 1 vajíčko
- 70g pr. cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukor
- 200g pomletých orechov (napr. lieskovce)
- 70g masla izbovej teploty
- štipka soli
- ca. 30ks lieskových orechov v kuse
- 50g čokolády na varenie
Postup:
- Vajíčko si premiešame s cukrom až sa tento roztopí.
- Pridáme maslo izbovej teploty, vanilkový puding, vanilkový cukor, štipku soli a pomleté orechy.
- Vypracujeme vláčne, mierne lepivé cesto, ktoré dáme do misky, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc oddychovať v chlade.
- Na ďaľší deň si vyložíme plech na pečenie papierom a trúbu nahrejeme na 180C.
- Pomocou malej naberačky alebo malej čajovej lyžičky si odoberáme z cesta rovnako veľké kúsky a formujeme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
- Do stredu každej guľky potom zatlačíme lieskový oriešok.
- Takto pripravené pečieme ca. 10 minút až začnú hnednúť.
- Kdo chce môže na záver pokvapkať vychadnuté keksíky roztopenou čokoládou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.