Tieto malé orieškové koláčiky chutia super intenzívne po orechoch a sú raz dva hotové. Okrem toho do nich nejde žiadna múka a sú teda bezlepkové. Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.

Suroviny:
- 1 vajíčko
- 70g pr. cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukor
- 200g pomletých orechov (napr. lieskovce)
- 70g masla izbovej teploty
- štipka soli
- ca. 30ks lieskových orechov v kuse
- 50g čokolády na varenie
Postup:
- Vajíčko si premiešame s cukrom až sa tento roztopí.
- Pridáme maslo izbovej teploty, vanilkový puding, vanilkový cukor, štipku soli a pomleté orechy.
- Vypracujeme vláčne, mierne lepivé cesto, ktoré dáme do misky, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc oddychovať v chlade.
- Na ďaľší deň si vyložíme plech na pečenie papierom a trúbu nahrejeme na 180C.
- Pomocou malej naberačky alebo malej čajovej lyžičky si odoberáme z cesta rovnako veľké kúsky a formujeme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
- Do stredu každej guľky potom zatlačíme lieskový oriešok.
- Takto pripravené pečieme ca. 10 minút až začnú hnednúť.
- Kdo chce môže na záver pokvapkať vychadnuté keksíky roztopenou čokoládou.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]