Orieškové vianočné pečivo bez lepku aj tak plné chuti

Tieto malé orieškové koláčiky chutia super intenzívne po orechoch a sú raz dva hotové. Okrem toho do nich nejde žiadna múka a sú teda bezlepkové. Jednoduchý recept aj pre začiatočníkov.

Suroviny:

  • 1 vajíčko
  • 70g pr. cukru
  • 1 vanilkový puding
  • 1 vanilkový cukor
  • 200g pomletých orechov (napr. lieskovce)
  • 70g masla izbovej teploty
  • štipka soli
  • ca. 30ks lieskových orechov v kuse
  • 50g čokolády na varenie

Postup:

  • Vajíčko si premiešame s cukrom až sa tento roztopí.
  • Pridáme maslo izbovej teploty, vanilkový puding, vanilkový cukor, štipku soli a pomleté orechy.
  • Vypracujeme vláčne, mierne lepivé cesto, ktoré dáme do misky, zabalíme do potravinovej fólie a necháme cez noc oddychovať v chlade.
  • Na ďaľší deň si vyložíme plech na pečenie papierom a trúbu nahrejeme na 180C.
  • Pomocou malej naberačky alebo malej čajovej lyžičky si odoberáme z cesta rovnako veľké kúsky a formujeme guľky, ktoré kladieme s miernym odstupom na plech.
  • Do stredu každej guľky potom zatlačíme lieskový oriešok.
  • Takto pripravené pečieme ca. 10 minút až začnú hnednúť.
  • Kdo chce môže na záver pokvapkať vychadnuté keksíky roztopenou čokoládou.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*