Kuracie prsia sú klasikou rýchlej kuchyni, avšak len za to, že sú rýchlo pripravené neznamená, že ich príprava je úplne triviálna. Už pár minút naviac v panvici či v trúbe a kuracie prsia budú chutiť ako podrážka, suché a bez šťavy. Opečiete ich príliš zprudka, budú zvonku prepečené a zvnútra ešte surové. Správna príprava je preto mimoriadne dôležité tak ako aj správny čas varenia.
Preto som pre vás pripravila tabuľku, ktorá zobrazuje správny čas prípravy ako aj správnu teplotu, jedno ako ste sa rozhodli kuracie prsia pripraviť- či už piecť, pražiť, fritovať či grilovať. Dúfam, že vám budú tieto údaje nápomocné.
Metóda | Teplota/Nastavenie | Čas prípravy | Tip |
---|---|---|---|
Opekané na panvici | Stredne vysoká teplota | 10-12 min (5-6 min/strana) | Naklepte na rovnakú hrúbku pre rovnomerné prepečenie |
Pečené v rúre | 200°C | 20-25 min | Zakryte alobalom pre šťavnatejšie mäso |
Grilované | Predhriaty gril | 10-12 min (5-6 min/strana) | Potrite olejom, aby sa neprilepili |
Varené (pošírované) | Mierny var vo vode alebo vývare | 15 min | Nechajte odpočinúť vo vývare pre viac šťavnatosti |
Pomalé varenie (slowcooker) | Nízka alebo vysoká teplota | 3-4 hod (vysoká) / 6-7 hod (nízka) | Skvelé na trhané mäso |
Príprava v teplovzdušnej fritéze | 200°C | 12-15 min | V polovici obráťte pre rovnomerné prepečenie |
Vyprážané v oleji | Horúci olej | 8-10 min | Použite panko strúhanku pre extra chrumkavosť |
Na pare | Nad vriacou vodou v parnom hrnci | 15-20 min | Marinujte vopred pre lepšiu chuť |
Restované na panvici ako soté | Vysoká teplota | 6-8 min | Opekajte po častiach, aby sa dobre tepelne upravili |
V parnom hrnci | Para | 30min | Pomaly varíme na pare. Po uvarení krátko opečte pre lepšiu textúru |
Prečítajte si tiež
Ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia – tipy a triky – recepis.sk – denne nové recepty pre celú rodinu
Ďaľšie chutné recepty na kuracie prsia
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
10 rôznych spôsobov prípravy kuracích pŕs, vrátane teploty, času a tipov
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV