Toto kysnuté cesto sa vyrába s pridaním bieleho jogurtu a veľmi dobre sa s ním pracuje. Je krásne elastické a ako stvorené na kysnuté dobroty ako napríklad uzlíky, slimáky či závin. Verím, že sa vám tento recept zapáči.

Orechové uzlíky z lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
100ml bieleho jogurtu
150ml vody
1 vajíčko + 1 bielko + 1žĺtko (na potretie)
4 PL masla izbovej teploty
400g múky (hladkej alebo polohrubej)
štipka soli
Voda- Plnka
50g masla izbovej teploty
100g pr cukru
100g pomletých orechov
200g drobného ovocia- Glazúra
250g jemného krémovitého syru (mascarpone)
50g pr. cukruNa ozdobu drobné ovocie
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Do misky na miesenie dáme jogurt, soľ a cukor a dobre premiešame, až sa cukor rozpustí.
- Následne pridáme rozpustené vajíčko, maslo, kvások a múku a vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút. Potom ho prikryté necháme kysnúť 1 hodinu.
- Keď je cesto dobre vykysnuté tak ho na pomúčenej pracovnej ploche vygúľame do obĺžnika a potom po vcelej ploche potreime maslom. Následne posypeme cukrom a orechami a na záíver posypeme drobné ovocie (môže byť aj mrazené).
- Cesto zaroľujeme do šúľca a potom odkrojíme 1cm hrubé kruhy, ktoré kladieme na plech s odstupom. Vrch uzlíkov ešte potrieme žĺtkom a potom necháme pri 180C piecť ca 30 minút.
- Na glazúru si vymiešame jemný krémovitý syr a cukor do jemného krému. Keď sú uzlíky vychladnuté tak už len nanesieme na každý uzlík za lyžicu glazúry a povrch ozdobíme zvyšným drobným ovocím.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Orechové uzlíky s lesným ovocím, jogurtové kysnuté cesto
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.
PRODUKTY
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV