Ja viem, veľa ľudí si pomyslí, že preháňam ale táto torta sa doslova rozplýva na jazyku a naozaj si zaslúži svoje pomenovanie. Je proste dokonale jemná, nadýchaná a plná chuti a to všetko celkom bez múky.
Jump to RecipeDokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
200g vlašských orechov (pomletých)
2 balenia vanilkového pudingového prášku (80g kukur. škrobu)
100ml oleja
150g pr. cukru
1/2 prášku do pečiva
4 vajíčka
- Plnka
1 balenie gaštanového pyré
500ml mlieka
1 balenie vanilkového pudingu
4PL kr. cukru
120g masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor
- Ostatné
200ml šľahačkovej smotany
stužovač smotany
Postup
- Začneme prípravou cesta. Na to oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka necháme šľahať do tuhej peny.
- Žĺtka zmiešame s cukrom a pridáme olej, všetko spolu necháme šľahať 5 minút. Orechy posekáme na jemno. Pridáme ich k vajíčkovej zmesi ako aj prášok do pečiva a pudingový prášok. Vypracujeme cesto a na záver pomalými pohybmi primiešame bielkovú penu.
- Cesto nalejem do vymestenej formy na pečenie a dáme piecť pri 160C po dobu 40 minút. Necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na 3 kusy. Zvyšné cesto si ponecháme, rozdrobíme ho a necháme neskôr na ozdobu.
- Zatiaľ si pripavíme plnku. Na to dáme v hrnci zohrievať mlieko, trochu mlieka si odložíme stranou a zmiešame s pudingovým prášok a cukrom. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.
- Do hurúceho pudingu pridáme gaštanové pyré a necháme vychladnúť. Keď vychladne prišľaháme k zmesi maslo izbovej teploty. Nanesieme na spodné cesto a zaťažíme ho druhým cestom. Necháme tuhnúť na 2 hodiny.
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Časť nanesieme na vrch torty a zvyšok dáme do špičky a ozobíme vrch torty malými ružičkami. Do stredu dáme podrvený zvyšok tortového cesta a už len ozdobíme so zopár vlašskými orechami.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.