Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou

Ja viem, veľa ľudí si pomyslí, že preháňam ale táto torta sa doslova rozplýva na jazyku a naozaj si zaslúži svoje pomenovanie. Je proste dokonale jemná, nadýchaná a plná chuti a to všetko celkom bez múky.

Jump to Recipe

Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 200g vlašských orechov (pomletých)

  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku (80g kukur. škrobu)

  • 100ml oleja

  • 150g pr. cukru

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 4 vajíčka

  • Plnka
  • 1 balenie gaštanového pyré

  • 500ml mlieka

  • 1 balenie vanilkového pudingu

  • 4PL kr. cukru

  • 120g masla izbovej teploty

  • 1 vanilkový cukor

  • Ostatné
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • stužovač smotany

Postup

  • Začneme prípravou cesta. Na to oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka necháme šľahať do tuhej peny.
  • Žĺtka zmiešame s cukrom a pridáme olej, všetko spolu necháme šľahať 5 minút. Orechy posekáme na jemno. Pridáme ich k vajíčkovej zmesi ako aj prášok do pečiva a pudingový prášok. Vypracujeme cesto a na záver pomalými pohybmi primiešame bielkovú penu.
  • Cesto nalejem do vymestenej formy na pečenie a dáme piecť pri 160C po dobu 40 minút. Necháme vychladnúť a potom rozkrojíme na 3 kusy. Zvyšné cesto si ponecháme, rozdrobíme ho a necháme neskôr na ozdobu.
  • Zatiaľ si pripavíme plnku. Na to dáme v hrnci zohrievať mlieko, trochu mlieka si odložíme stranou a zmiešame s pudingovým prášok a cukrom. Keď mlieko zovrie, prilejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.
  • Do hurúceho pudingu pridáme gaštanové pyré a necháme vychladnúť. Keď vychladne prišľaháme k zmesi maslo izbovej teploty. Nanesieme na spodné cesto a zaťažíme ho druhým cestom. Necháme tuhnúť na 2 hodiny.
  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Časť nanesieme na vrch torty a zvyšok dáme do špičky a ozobíme vrch torty malými ružičkami. Do stredu dáme podrvený zvyšok tortového cesta a už len ozdobíme so zopár vlašskými orechami.

Dokonalá orechová torta celkom bez múky s gaštanovou plnkou

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*