Zaiste poznáte škoricové slimáky či uzlíky. Tieto kvietky sú plné intenzívnej škoricovej chuti a krásne mäkkučké a veľmi pekné aj na pohľad.
Jump to RecipeMäkkučké škoricové kysnuté kvietky
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások
100ml mlieka izbovej teploty
100ml vody
4 PL masla izbovej teploty
400g múky (hladkej alebo polohrubej)
štipka soli
Voda- plnka
5PL mletej škorice
4 PL masla izbovej teploty
2 Pl kr. (alebo trstinového) cukru
žĺtko- poleva
150ml jemného krémovitého syru
50g pr. cukru
Postup
- V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Do misky na miesenie dáme mlieko, soľ a cukor a dobre premiešame, až sa cukor rozpustí.
- Následne pridáme rozpustené maslo, kvások a múku a vymiesime elastické cesto. Ak je cesto moc suché, pridáme ešte malé množstvo vody (najlepšie po lyžičke). Cesto miesime ca. 5-10 minút. Potom ho prikryté necháme kysnúť 1 hodinu.
- Pripravíme si plnku. Na to zmiešame mäkké maslo, škoricu a cukor to pasty.
- Cesto vyroľujeme na pomúčenej ploche na obdĺžnik. Vykrojíme kruhy s polomerom ca 3cm. Na každý nanesieme plnku. Následne pokladieme 3 kusy na seba a pomocou paličky v strede všetko spojíme. Kraje ešte spolu zlepíme a vytvoríme tak tvar kvetu.
- Takto pripravené pokladieme na zapekaciu nádobu vymastenú olejom. Prikryté necháme ešte 20 minut oddychovať. Potom pomažeme žĺtkom a dáme piecť na 200C po dobu ca 25 minút.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Mäkkučké škoricové kysnuté kvietky
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.