Zjednodušené Lasagne hotové za 30 minút

Lasagne sú skvelou pochúťkou, ale povedzme si to popravde, aj veľmi zdĺhavé na prípravu. Minule som videla zjednodušený postup kedy sa pláty krátko predvarili a potom už len pomiešali zo zvyšnými omáčkami a dali zapiecť. Vskutku veľké urýchlenie klasickej prípravy a výsledok rovnako chutný.

Zjednodušené Lasagne hotové za 30 minút

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • zakladné suroviny
  • Suroviny
    cestoviny na lasagne
    200 g tvrdého syra – napríklad gouda

  • boloňská omáčka
  • 1 cibuľa
    200 g mletého hovädzieho mäsa
    1 konzerva paradajok v šťave
    soľ, čierne korenie, 1 kocka cukru

  • bešamelová omáčka
  • 3 lyžice masla
    3 PL múky
    100 ml vývaru
    300 ml mlieka

Directions

  • Na prípravu lasagní pripravte paradajkovú a bešamelovú omáčku. Na paradajkovú omáčku osmažte 1 cibuľu nakrájanú na kocky, pridajte 200 g mletého hovädzieho mäsa, okoreňte soľou a čiernym korením a smažte, kým mäso pekne nezhnedne.

    Potom pridajte 300 ml paradajkového pretlaku passata alebo 1 šálku paradajok v šťave a nechajte krátko povariť.
    Dochutíme sušeným chilli, 1 lyžičkou cukru a prípadne soľou. Nechajte vychladnúť a krátko rozmixujte ponorným mixérom.
  • Na prípravu bešamelovej omáčky najprv v hrnci rozpustíme 3 PL masla, pridáme rovnaké množstvo hladkej múky a krátko spolu opražíme, aby sa vytvorila zápražka.
    Prilejeme 100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho) a 300 ml mlieka. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť.
  • Zatiaľ čo sa omáčky varia pripravíme si cestovinu. V hrnci dáme zovrieť vodu a potom ju osolíme. Pláty dáme do vody tak aby sa pláty nedotýkali a po 4 minútach ich ´pomocou kuchynských kliešti vyberieme a položíme s odstupom na podložku. Pokrájame na menšie kusy.
  • Už len do vymastenej nádoby nalejeme bešamelovú a bolognese omáčku, pridáme cestoviny a premiešame. Snažíme sa rovnomerne rozložiť po celom plechu a potom vrch výdatne posypeme syrom a necháme pri 200C ca 15-20 minút zapekať až sa syr roztopí.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*