Toto linecké cesto je tak super univerzálne, môžete ho obmieňať koľko sa vám zažiada a všetko čo budete potrebovať je jedno základné cesto a potom už môžete pridávať chute ako sa vám žiada. Kakao, mak, sušené maliny, kokos, či orechy.. pridaním vždy zmeníte cesto a to skvelé je, že nemusíte nanovo zakaždým miesiť.
Proste si pripravíte toto cesto a už ho len rozdelíte na toľko kusov, koľko druhov rôzneho pečiva chcete pripraviť. Okrem toho je to recept pri ktorom netreba moc vážiť, čo je ďalšiu výhodou. Jediné, čo budete potrebovať je vysokú misu na miesení, lebo cesta bude naozaj dostatok.
Jump to RecipeNajlepšie linecké cesto z 1kg múky
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1kg múky
2 balenia (celkovo 500g) masla izbovej teploty
4 žĺtka + 1 celé vajíčko
1 balenie (250g) pr. cukru
štipka soli
(vanilkový cukor)
Postup
- Ja vždy začínam tým, že zmiešam žĺtka, vajíčko spolu s cukrom. Postupne pridávam maslo ako aj múku. Takisto pridáme trochu soli (toto radila moja stará mama a mala pravdu, soľ sa tomu žiada).
- A potom stačí už len vyhrnúť rukávy a miesiť :). Samozrejme, že môžete použiť aj mixér či kuchynský robot ale mne sa osvedčilo miesenie rukami ako najjednoduchšie a aspoň či človek posilní svalstvo.
- Ak sa vám celé cesto ťažko miesi – rozdelte ho proste na 2 diely a mieste postupne. Na záver by ste mali dostať krásne elastické cesto.
- Po vymiesení môžete buď skladovať alebo hneď ďalej spracovať. Napríklad tak, že ho rozvaľkáte na pomúčenej pracovnej ploche a vykrojíte z neho formičkami vzory. Pozor pri pečení, cesto je rýchlo hotové, pri 180C po ca 7 minútach.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Najlepšie linecké cesto z 1kg múky
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.