Recepis.sk_food photography_Lydia Argilli_recept_Jahodová torta s čokoládovou ganache

Jahodová torta s čokoládovou ganache

Chutná kombinácia čokolády, vanilkovej piškóte a jahôd.

Recept

Jahodová torta s čokoládovou ganache

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 šálku/hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)

  • 1 šálku kr. cukru

  • 1/2 šálky oleja

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 prášku do pečiva

  • 5 vajíčok

  • Ganache
  • 200ml šľahačkovej smotany

  • 150g čokolády

  • 2PL kakao

  • Ostatné
  • 200g jahôd

  • Jahodový džem

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Pridáme šľahačkovú smotanu a opäť šľaháme.
    Postupne pridávame múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Kdo chce môže odobrať 2PL múky a nahradiť ich 2PL kukuričného škrobu. To dodá cesto peknú zlatistú farbu. Na záver pridáme oleja.
  • Cesto nalejeme do 2 menších tortových foriem (priemer 20cm) a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca. 40min. do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť a potom vyberieme z formy, Okolo spodného cesta umiestnime formu s 2cm väčším polomerom ako formu, v ktorej sme piekli cesto. 
  • Pripravíme si ganache. Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky. V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu.
    Nechajte ju minútu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká. Po vychladnutí vyšľaháme do tuha.
  • Začneme vrstviť – na prvú piškótu nanesieme džem, dáme okolo tortový kruh nanesieme 1/2 ganache. Pridáme pokrájané jahody a zaťažíme hornou piškótu. Na vrch a strany nanesieme zvyšok ganache. Zarovnáme do hladja. Necháme stáť počas noci v chlade. na záver ozdobíme vrch torty zvyšným ovocím

Recipe Video

Jahodová torta s čokoládovou ganache

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*