lydia argilli_food photography_bratislava_recept_Plnený baklažán

Plnený baklažán

Ak máte radi baklažán či cuketu, tak určite ste už vyskúšali aj variantu s plnkou. Môj trik spočíva v tom, že baklažán či cuketu najskôr necháme grilovať či piecť na panvici na sucho (bez oleja) až je dužina mäkká a celá zelenina dostane skvelú praženú arómu a až potom ju plním. Tým sa nielen, že zmení konzistencia zeleniny ale dostane úplne inú, omnoho intenzívnejšiu arómu.

Plnený baklažán

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 baklžány-4 (1 bakalžán na osobu)

  • 150g hovädzieho mletého mäsa

  • 50g strúhaného syru

  • 100g feta syru

  • petržlenová vňať

  • 150ml vody

  • 150ml rajčinovej šťavy

  • 1 kocka cukru

  • soľ, čierne korenie, čili, sušený cesnak

Postup

  • Baklažány rozpolíme a dužinu nožom narežeme viackrát, až dostane kockovitý vzor. Panvicu nahrejeme a baklažán položíme narezanou plochou na panvicu a necháme ho piecť na strednej teplote ca. 10 minút. Alternatívne môžeme použiť gril.
  • Následne baklažán odoberieme z panvice a necháme ho vychladnúť. Vidličkou mäkkú dužinu premiešame.
  • Pripravíme si plnku. Na to zmiešame hovädzie mleté mäso so strúhaným syrom a feta syrom, pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, cesnakom prípadne čili.
  • Plnku nanesieme do dužiny baklažánu a potom baklažány pokladieme do zapekacej nádoby.
  • Vodu zmiešame s rajčinou šťavou a dochutíme ju cukrom, soľou a koreníme. Nalejeme vedľa baklažánu, potom nádobu uzavrieme alobalom a necháme všetko piecť pri 180C ca.- 45 minút.
  • Servírujeme napríklad s dusenou ryžou.

Poznámka

  • Takisto možno pripraviť aj cuketu

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*