Tajomstvo mäkkučkých krupicovích knedlíkov do polievky
Krupicové knedlíky dokážu obohatiť akúkoľvek polievku, ale mimoriadne sa hodia najmä do zeleninových polievok, ako napríklad do tejto hráškovej. Cesto na knedlíky by malo byť ešte mierne vlhké, vďaka tomu budú neskôr knedlíky nejskôr krásne nadýchané a mäkké. Ak to preženiete s krupicou žial budú neskôr knedlíky tvrdé, takže radšej vyrobte redšie cesto, ako hustejšie.
Jump to RecipeTvarovanie
Na tvarovanie knedlíkov budete potrebovať 2 čajové lyžičky. Tvarovanie rukami nepripradá pri tomto ceste do úvahy, práve zato, že cesto bude ešte lepkavé. Cesto sa naberie jednou lyžičkou a potom pomocou druhej odoberie. Toto sa zopakuje ešte asi 1-2 krát. Vďaka tomuto presúvaniu cesta z lyžice do druhej sa vytvorí krásny podlhovastý knedlík. Keď sa vám už tvar bude páčiť, proste ho vložíte do polievky.
Varenie
Knedlíky sa varia priamo v polievke. Takisto nieje možné si ich predpripraviť a odložiť bokom, najjednoduchšie bude, keď si pripravíte cesto, necháte ho stáť a 20 minút pred dokončením varenia polievky začnete tvarovať knedlíky a vhadzovať ich priamo do polievky a potom nechať s polievkou dôjsť.
Recept
Ako pripraviť krupicové knedlíky do polievky
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 vajíčka
1 šálka (150ml) detskej krupice
4PL masla izbovej teploty/ masti
1/2čl soli
Postup
- Krupicu dáme do misky spolu s vajíčkami, soľou a maskom a vypracujeme mierne lepivé cesto.
- Pomocou lyžičiek potom tvarujeme knedlíky. Popis nájdete hore.
- Knedlíky pridáme posledných 15-20min. varenia k polievke a z času na čas premiešame a necháme dôjsť a uvariť ich s polievkou do mäkka..
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.