Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Chutný obed do 20 minút - ako na pečený losos_recept

Chutný obed do 20 minút – ako na pečený losos

Pripravte si výživný obed len za 20 minút s týmto receptom na pečeného lososa!

Ak hľadáte rýchly a zdravý obed, ktorý je plný chuti, tak určite vám poslúži tento jednoduchý recept na pečeného lososa! Postačí vám len zopár ingrediencií a minimálny čas na prípravu, aby ste pripravili chutné a sýte jedlo, ktoré určite zasýti celú rodinu.

Suroviny:

  • 400g lososa (filetov)
  • 2PL múky
  • Citrón
  • 1 cesnakový strúčik
  • (kôpor)
  • soľ, čierne korenie
  • pistácie posekané na drobno

Postup:

  • Predhrejte si rúru na 200 °C a vyložte plech alobalom.
  • Filety z lososa osušte papierovými utierkami a položte ich na pripravený plech.
  • V malej miske zmiešajte múku, soľ a čierne korenie. Touto zmesou rovnomerne obalte rybu zo všetkých strán. Takisto vytlačte na lodosa citrónovú šťavu a potom ho obalte v múke.
  • Cesnak v celku priložte vedľa ryby. A potom alobal uzavrite, aby bola ryba neskôr dusená vo vlastnej šťave.
  • Plech vložte do predhriatej rúry a lososa pečte 12 – 15 minút, alebo kým sa ľahko odlupuje vidličkou a je upečený na požadovanú úroveň. Posledných 5 minút ho pečte odokrytého.
  • Po upečení lososa vyberte z rúry.
  • Alternatívne môžete opiecť lososa aj na oleji v panvici, tento spôsob je ešte o niečo rýchlejší ako postup v trúbe ale trošku viac kalorický.
  • Ak máte radi kôpor, tak nasekajte čerstvý kôpor a posypte ním hotového lososa, aby ste získali extra bylinkový nádych. Tak isto môžete posypať hotového lososa posekanými pistáciami pre dodatočnú textúru a chuť.
  • Dokonale upečeného lososa podávajte spolu s obľúbenými prílohami, ako je zelenina na pare alebo zemiaky uvarené bez šupy do mäkka, a získajte tak kompletné a výživné jedlo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách

    Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]


  • Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Hrnčekový citrónový koláč s kokosom

    Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept


  • Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance

    Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*