Táto pochúťka z Nemeckého čierneho lesa je niečo pre milovníkov čokolády v kombinácii so zaváranými čerešňami/višňami. Tieto dve chute podľa mňa vynikajúco spolu harmonizujú preto sa netreba čudovať, že výsledok je pochúťka. Je to tiež tradičný Nemecký dezert, ktorý možno nájsť v každej cukrárni.
Jump to RecipeNemecká ‘Schwarzwald’ torta
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
4 vajíčka
100g cukru
150g hl. múky
50g kakaa
100ml oleja alebo roztopeného masla
1/2 prášku do pečiva- Plnka
250 ml šľahačky
1 stužovač šlahačky
1 balenie vanilkového cukru
1 pohár zaváraných čerešní/višní (alternatívne mrazené/čerstvé čerešne)
50ml vody zo zaváraných čerešní
čokoládové hoblinky
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame olej za šľahania. Potom primiešame preosiatú múku a kakao, olej a prášok do pečiva a vytvoríme hladké cesto.
- Medzitým si dáme zohriať čerešne. Ak použijete mrazené tak len zalejte vodou spolu s cukrom (50ml vody, 2PL cukru) a nechajte variť. Ak ste použili kompót tak stačí čerešne zliať z tekutiny a tekutinu odložiť stranou.
- Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a necháme piecť pri 160⁰C ca. 35min. Ešte vrelú piškótu polejeme kompótovou šťavou a potom ju necháme dôkladne vychladnúť.
- Šľahačku vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuha. Na vychladnuté cesto nanesieme šľahačkou, časť si odložíme stranou do cukrárenskej špičky a tou potom nanesieme malé špičky na vrch. Do každej už len vložíme zaváranú višňu/čerešňu.
- Na záver posypeme vrch torty čokoládovými hoblinkami.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Nemecká ‘Schwarzwald’ torta
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.