Nemecká ‘Schwarzwald’ torta

Táto pochúťka z Nemeckého čierneho lesa je niečo pre milovníkov čokolády v kombinácii so zaváranými čerešňami/višňami. Tieto dve chute podľa mňa vynikajúco spolu harmonizujú preto sa netreba čudovať, že výsledok je pochúťka. Je to tiež tradičný Nemecký dezert, ktorý možno nájsť v každej cukrárni.

Jump to Recipe

Nemecká ‘Schwarzwald’ torta

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka
    100g cukru
    150g hl. múky
    50g kakaa
    100ml oleja alebo roztopeného masla
    1/2 prášku do pečiva

  • Plnka
  • 250 ml šľahačky
    1 stužovač šlahačky
    1 balenie vanilkového cukru
    1 pohár zaváraných čerešní/višní (alternatívne mrazené/čerstvé čerešne)
    50ml vody zo zaváraných čerešní
    čokoládové hoblinky

Postup

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame olej za šľahania. Potom primiešame preosiatú múku a kakao, olej a prášok do pečiva a vytvoríme hladké cesto.
  • Medzitým si dáme zohriať čerešne. Ak použijete mrazené tak len zalejte vodou spolu s cukrom (50ml vody, 2PL cukru) a nechajte variť. Ak ste použili kompót tak stačí čerešne zliať z tekutiny a tekutinu odložiť stranou.
  • Cesto vylejeme do okrúhlej vymastenej formy a necháme piecť pri 160⁰C ca. 35min. Ešte vrelú piškótu polejeme kompótovou šťavou a potom ju necháme dôkladne vychladnúť.
  • Šľahačku vyšľaháme s cukrom a stužovačom do tuha. Na vychladnuté cesto nanesieme šľahačkou, časť si odložíme stranou do cukrárenskej špičky a tou potom nanesieme malé špičky na vrch. Do každej už len vložíme zaváranú višňu/čerešňu.
  • Na záver posypeme vrch torty čokoládovými hoblinkami.

Nemecká ‘Schwarzwald’ torta

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*